خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





علائم تشخیص (عدم تحمل لاکتوز )در نوزادان

    آلرژی به شیر در نوزادان

     

    تقریباً همه نوزادان زمان‌هایی دچار بی‌قراری و ناراحتی می‌شوند؛ اما برخی بیش از اندازه بی‌قراری و ناراحتی می‌کنند، زیرا به پروتئین موجود در شیر گاو حساسیت دارند، که پایه بسیاری از شیر خشک‌های تجاری است.

    افراد ممکن است در هر سنی به پروتئین شیر آلرژی داشته باشند، اما این امر بیشتر در نوزادان رایج است؛ تقریباً ۲ تا ۳ درصد از نوزادان دچار این آلرژی می‌شوند که البته به مرور زمان و با رشد بیشتر این آلرژی اغلب خود به خود برطرف می‌شود.
    اگر فکر می‌کنید نوزادتان به پروتئین شیر آلرژی دارد با پزشک در مورد جایگزین کردن شیر خشک او و همین‌طور فرآورده‌های لبنی با گزینه‌های دیگر مشورت کنید.
    آلرژی به شیر زمانی اتفاق می‌افتد که بدن به اشتباه پروتئین شیر را به عنوان عاملی که باید با آن بجنگد به حساب می‌آورد. بدین ترتیب واکنش آلرژیک آغاز می‌شود، که می‌تواند نوزاد را بی‌قرار و ناراحت کند و همین‌طور موجب ناراحتی معده او و علائم دیگر شود.
    اغلب کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند، به شیر بُز و شیر گوسفند نیز حساسیت نشان می‌دهند، و حتی برخی به پروتئین موجود در سویا نیز واکنش نشان می‌دهند.
    کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند نسبت به آنهایی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند، کمتر احتمال دارد که دچار آلرژی شیر شوند. اما هنوز محققان متوجه نشده‌اند که چرا عده‌ای نسبت به پروتئین شیر آلرژی دارند و بقیه ندارند.؛ برخی اعتقاد دارند که این مسأله آلرژی تا حدود زیادی مربوط به ژنتیک است.
    به طور معمول آلرژی به شیر، خود به خود با بزرگ‌تر شدن نوزاد و رسیدن به سن ۳ تا ۵ سالگی از میان می‌رود؛ اما در برخی افراد نیز این آلرژی از میان نرفته و باقی می‌ماند.
    آلرژی به شیر با مشکل «عدم تحمل لاکتوز» که مشکل در هضم و جذب قند شیر است، تفاوت دارد. مسأله عدم تحمل لاکتوز در نوزادان بسیار نادر بوده و بیشتر در کودکان بزرگ‌تر یا بزرگسالان رُخ می‌دهد.

     

     


    علائم آلرژی به شیر


    علائم آلرژی به پروتئین شیر به طور کلی در چند ماه اول زندگی، و اغلب چند روز تا چند هفته پس از وارد ساختن شیر خشک بر پایه شیر، به رژیم غذایی نمایان می‌شود.
    البته برخی نوزادان علائم را بلافاصله پس از خوردن پروتئین شیر گاو (شروع سریع) و برخی دیگر تا ۷ الی ۱۰ روز پس از خوردن پروتئین شیر گاو (شروع آهسته‌تر) نشان می‌دهند. این آلرژی می‌تواند در نوزادانی که منحصراً از شیر مادر تغذیه می‌کنند و مادرشان شیر گاو می‌خورد نمایان شود.
    واکنش آلرژی با شروع آهسته‌تر، معمولاً رایج‌تر است. علائم ممکن است شامل مدفوع شُل (که ممکن است شامل خون باشد)، استفراغ، عُق زدن، امتناع از غذا خوردن، تحریک پذیری یا کولیک و جوش‌های پوستی، مانند اگزما باشند. تشخیص این نوع از واکنش آلرژیک مشکل‌تر است زیرا چنین علائم مشابهی ممکن است در موقعیت‌های پزشکی دیگر نیز رُخ دهند. اغلب نوزادانی که دچار واکنش آلرژی از نوع شروع آهسته هستند، معمولاً با رسیدن به سن ۲ سالگی خود به خود بهبود می‌یابند؛ البته تعداد کمی نیز این آلرژی را با خود تا دوران بزرگسالی به همراه خواهند داشت.
    واکنش‌های آلرژی با شروع سریع که بلافاصله پس از تغذیه با پروتئین شیر گاو ظاهر می‌شوند دارای علائمی نظیر تحریک‌پذیری، استفراغ، خِس خِس تنفسی، تورم، کهیر، خارش و برجستگی‌هایی روی پوست و اسهال خونی هستند.
    در برخی موارد، به طور بالقوه یک واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) می‌تواند رخ دهد و بر پوست نوزاد، معده، تنفس، و فشار خون او تأثیر بگذارد. واکنش آنافیلاکسی در مورد مواد غذایی دیگر (بادام زمینی و آجیل‌های درختی) در مقایسه با آلرژی به شیر بیشتر رُخ می‌دهد.

     


    این مطلب تا کنون 39 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : آلرژی ,پروتئین ,واکنش ,نوزادان ,علائم ,ممکن ,واکنش آلرژیک ,خوردن پروتئین ,شروع سریع ,علائم آلرژی ,واکنش آلرژی ,
    علائم تشخیص (عدم تحمل لاکتوز )در نوزادان

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده